Prefectul G. Iacob: ,,În județul Călărași a avut loc cea mai mare acțiune de voluntariat, din țară”

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 08 decembrie,  a avut loc cea mai mare acțiune de împădurire, din țară, deoarece a fost organizată la nivelul tuturor celor 55 de unități administrativ-teritoriale din județul Călărași. Evenimentul a fost organizat, în premieră, de  Instituția Prefectului Județului Călărași, în baza unui parteneriat realizat cu către Asociația Prietenii Pădurilor, din România-Filiala Călărași,  și Inspectoratul Școlar Județean.

În cadrul acestei acțiuni, fiecare localitate din județul Călărași, prin echipe de voluntari proprii – elevi, profesori, personal din cadrul primăriilor, au plantat câte 100 de stejari, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Prefectul George Iacob, coordonatorul proiectului, a declarat pentru Actualitatea de Călărași:

,,A fost cea mai mare acțiune de voluntariat din țară, la care au participat peste 2500 de voluntari, la nivelul județului Călărași. Ni s-au alăturat toți primarii, profesori, elevi, colegii din Jandarmerie, Poliție, ISU Călărași, dar și cei care au venit, inițial, cu această idee, secretarul de stat, Ciprian Pandea, și senatoarea Roxana Pațurcă.

Împreună cu Asociația Prietenii Pădurilor, Filiala Călărași, reprezentată de Gabi Șerban și Florin Simion, și cu Inspectoratul Școlar, reprezentat de doamna insp. general, Elena Mihăilescu, am încheiat acest parteneriat privind acțiunea de plantare în întreg județul. Peste 7.000 de pomi au fost plantați, pentru că au fost câteva localități care nu s-au limitat doar la cei 100 de pomi primiți. Personal am ajuns în localitățile unde s-a plantat cel mai mult: în comunele Ștefan cel Mare (300 de pomi),  Unirea (600) și Dragalina (aprox. 1500).

Sunt mândru că am reușit să ducem la un bun sfârșit acest proiect deosebit de important pentru mediu, dar și pentru noi, oamenii.”, a declarat prefectul George Iacob.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Fundaţia C.I.D. România l-a adus pe Moş Crăciun în mijlocul copiilor cu nevoi speciale din Călăraşi

lun dec. 11 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Fundaţia Copii în Dificultate(C.I.D.) România  furnizează cu profesionalism accesul în domeniul asistenţei şi protecţiei copilului, promovând  şi asigurând accesul copiilor cu dizabilităţi şi al celor cu risc crescut de abandon familial şi şcolar, la recuperare, educaţie ,integrare. În fiecare an, cu câteva luni înaintea Sfintelor […]