Patrula de Reciclare de la GPP Rostogol a obţinut locul I, pe judeţ

8Patrula de Reciclare, programul naţional de educație de mediu al Asociației Române pentru Reciclare RoRec, derulat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare și cu avizul Ministerului Educației Naționale, a reunit, numai în acest an scolar, peste 20.000 de tineri și profesori, desfășurându-se în 1018 unități de învățământ preuniversitar, din București şi din toate judeţele țării. Toti copiii și profesorii înscriși în program au distribuit peste 400.000 de flyere informative despre colectarea selectivă de deșeuri electrice și electronice, au  organizat sute de acțiuni de informare și colectare în școală și în comunitate, au organizat zeci de concursuri de creativitate, ba chiar marșuri și un flashmob pe teme ecologice.

17În județul Călăraşi au fost înscrise 39 unități școlare, atât din mediul rural, cât și urban, în total, 670 agenți de reciclare. Jurizarea nu a fost ușoară. Lupta a fost foarte strânsă. S-a ținut cont atât numărul de acțiuni, cât și de cel de persoane contactate, numărul de comenzi și acțiuni al Asociației RoRec susținute. Cea mai activă Patrula de reciclare din judetul Călăraşi, în sezonul 2013-2014, se acordă Patrulei Grădiniţei Rostogol, coordonată de educator Viorica Dinu, urmată de Şcoala A.D.Ghiga din Oltenita. Felicitari si îi invităm să continue această performanţă!”, a declarat reprezentantul local RoRec, Florenţa Gheorghe.

“Voiniceii” de la grupa mare a Grădiniţei Rostogol din Călăraşi, deveniţi agenţi de reciclare, au reuşit să-şi convingă părinţii şi cunoscuţii că locul obiectelor electrice şi electronice vechi nu este la coşul de gunoi, ci, numai la reciclare.

pliante DianaCopiii au împărţit pliante părinţilor, agenţilor economici, precum şi trecătorilor, dorind şi reuşind, în mare parte, să îi convingă să predea deşeurile electrice şi electronice la colectare. Materialele informative primite de la Asociaţia RoRec au fost valorificate la maxim.

Nu este uşor să convingi oamenii să renunţe la aparatele vechi, păstrate inutil şi la obiceiurile comode, dar dăunătoare naturii. Astfel, agenţii junior ai Patrulei de reciclare au avut şansa de a face ceva important pentru natură, pentru a evita poluarea cu deşeurile şi echipamentele electrice şi electronice (DEEE). Din momentul în care s-au adunat DEEE-urile, preşcolarii au înţeles rolul lor în protejarea mediului şi s-au mobilizat şi mai mult. Voiniceii şi-au luat rolul în serios şi au participat activ, punând cu mâna lor deşeurile mici în containerele de colectare. Au fost colectate peste 1,5 tone de deşeuri și le mulțumesc copiilor, dar și părinților, pentru implicarea în proiect!”, a declarat profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare GPP Rostogol, Viorica Dinu.

Please enter banners and links.

Next Post

Biciclist rănit grav într-un accident rutier produs pe Bulevardul Republicii din Călăraşi

joi iun. 12 , 2014
Joi, în jurul orei 18.00, o femeie în vârstă de 45 de ani ce conducea un Citroen a accidentat grav un biciclist din Călăraşi.  Şoferiţa ce se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Republicii, în direcţia Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Titulescu”, a virat stânga pentru a pătrunde pe Bulevardul Cuza Vodă şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!