Omul de cultură, Cornelia Botka, și-a luat rămas bun de la viață

Print Friendly, PDF & Email

Cornelia Botka 1Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, anunţă cu mult regret trecerea în nefiinţă a doamnei Cornelia Botka.

 Îi aducem un ultim omagiu colegei noastre, cea care a avut o mare contribuție la cultura călărăşeană, de-a lungul celor peste douăzeci de ani de activitate  Vei rămâne veşnic în memoria noastră !

Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi

COMUNICAT DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU CULTURĂ CĂLĂRAȘI

CORNELIA BOTKA

(n. 20 martie 1959 – d. 6 mai 2015)

 

Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) – îşi exprimă, cu adâncă tristeţe, durerea pentru încetarea din viaţă a celei care a fost colega şi buna noastră prietenă – CORNELIA BOTKA – fiinţa dragă care s-a stins atât de brusc !

Născută la 20 martie 1959 în Variaş-Sânnicolaul Mare, Jud. Timiş, Cornelia-Maria Botka a profesat ani de-a rândul în domeniul CULTURII – Casa de Cultură Târnăveni, Jud. Mureş, apoi în judeţul Călăraşi:

  • Referent-cercetare în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale – actual, CENTRUL CULTURAL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI.
  • Colaborator al Şcolii Populare de Artă şi al Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri „Bărăganul” al Judeţului Călăraşi – care au funcţionat în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Cultură.
  • Coordonator – Responsabil al CINEMA 3D – vizionare şi proiecţii de filme tridimensionale 3D (amenajat în clădirea Teatrului Popular) din cadrul Centrului Cultural Judeţean.

A fost o personalitate puternică, cu o dorinţă permanentă de autoperfecţionare. Pasionată şi receptivă la ceea ce defineşte activitatea culturală, a acţionat cu mult profesionalism.

Beneficiind de o experienţă bogată în domeniul culturii şi artei, cu un spirit creativ, Cornelia Botka a contribuit la iniţierea şi organizarea a numeroase proiecte culturale, printre care amintim:

  • Festivalul Naţional de Film „7 Arte”.
  • Realizarea de scenografii/ expoziţii de arte plastice pentru evenimente cultural-artistice – spectacole, concerte, festivaluri naţionale, internaţionale, locale.
  • Colaborări cu Televiziunile locale/naţionale în emisiuni pe teme etnografice – prezentate şi moderate.
  • Colaborări la Revistele culturale „Dunărea de Jos”, „Câmpia”, Trustul SoridaPress.
  • Cercetare şi culegere de date etnografice din teren, filmări şi interviuri.
  • Filmări şi realizări montaje de filme (operator imagine) ale aspectelor etnografice rurale şi a diverselor evenimente cultural-artistice naţionale/ internaţionale/ locale.
  • Coordonare CINEMA 3D – proiecţii de filme.

Prin întreaga sa activitate, prin talentul şi profesionalismul său, Cornelia Botka a contribuit la păstrarea tradiţiilor, promovarea şi protejarea valorilor culturale din Câmpia Bărăganului.

Dumnezeu s-o odihnească în linişte !

În momentele grele – condoleanţele noastre familiei îndurerate, prietenilor, apropiaţilor…şi celor care au cunoscut-o şi au apreciat-o !

Lacrimi şi flori pentru amintirea momentelor petrecute împreună !

Adio, Cornelia… Buna noastră prietenă !

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU CULTURĂ CĂLĂRAŞI (DJC)

Please enter banners and links.

Next Post

CRFPA Călăraşi organizează, în luna mai, 4 cursuri de formare profesională

joi mai 7 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Călăraşi, instituţie de interes general, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează o serie de cursuri de calificare venite în sprijinul persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă sau a celor care […]