Liber la angajare în sistemul sanitar

Print Friendly, PDF & Email

spitalDeblocarea posturilor din sistemul sanitar va avea loc probabil în a doua jumătate a anului, în funcţie de cum se va face rectificarea bugetară, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în cadrul întâlnirii cu conducerea Federaţiei Sanitas.

 În acest moment, angajările în sistem se produc după principiul ‘pleacă un om, vine un om’. Referitor la rectificarea bugetară, am sesizat deja Ministerul Finanţelor pentru o rectificare pozitivă la Ministerul Sănătăţii. Totul depinde însă de modul cum merge economia. Datele pe care le avem până acum sunt pozitive, încurajatoare, însă trebuie să fim prudenţi şi precauţi, având în vedere declinul multora dintre economiile din zona euro’, a afirmat Eugen Nicolaescu.

În ceea ce priveşte demiterea managerilor de spitale care nu reuşesc să îmbunătăţească situaţia economică a unităţilor pe care le conduc, ministrul Eugen Nicolaescu a spus că o eventuală hotărâre în acest sens ar putea fi luată cel mai devreme la sfârşitul anului.

‘În cazul celor 54 de spitale care sunt considerate strategice, o eventuală demitere a unor manageri ar putea avea loc la sfârşitul anului, în lunile noiembrie-decembrie, dacă se va constata că nu au reuşit să îmbunătăţească situaţia economică a unităţilor pe care le conduc. Concret, nu vrem să mai avem spitale în care oamenii să fie obligaţi să aducă de acasă materiale sanitare uzuală, cum ar fi vata sau pansamentele, ci doar anumite antibiotice scumpe sau care se găsesc greu’, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Afla mai multe pe www.agerpres.ro

Please enter banners and links.

Next Post

Gabi Szabo şi Diana Oprea revin la Călăraşi, la Ziua Sportului

mie mai 22 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cea de-a doua ediţie Ziua Sportului de la Călăraşi se pregătește de start pe stadion, şi nu în stradă cum se stabilise iniţial. Astfel, evenimentul organizat de TenarisSilcotub va avea loc pe 25 mai, la Stadionul Dunărea, începând cu ora 8:00. Totuşi, elementele celui mai […]