Mizeria din secţia de pediatrie, la control

Print Friendly, PDF & Email

pediatrieÎn ciuda numeroaselor semnale venite, atât din partea călărăşenilor, cât şi a presei locale, privind starea dezastruoasă în care se află Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Călăraşi, până în prezent, nu s-a luat nicio măsură privind remedierea acestei situaţii. Pentru rezolvarea acestei probleme stringente, ar fi trebuit să se implice, în primul rând, conducerea spitalului care gestionează bugetul acestei unităţi şi, care, ar fi trebuit să aloce banii necesari pentru efectuarea unei minime igienizări. Dar, probabil că, cei care asigură managementul spitalului sunt preocupaţi să îndeplinească nişte obiective doar pe hârtie şi nicidecum pentru asigurare a unor bune condiţii de igienă şi tratament pentru copii internaţi în Secţia de pediatrie. Starea deplorabilă a acestei secţii a fost adusă în centrul atenţiei în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, ce avut loc la finele lunii ianuarie. Consilierul judeţean, Nicolae Dragu s-a arătat indignat de felul cum arată saloanele în care sunt internaţi copiii. ,,Secţia de pediatrie este în mare impas. Acolo e o mare nenorocire. Îi invit pe domnii vicepreşedinţi să meargă şi să vadă dezastrul de acolo. Pereţii saloanelor sunt plini de mucegai, gândacii colcăie peste tot, iar mamele şi copiii internaţi stau înghesuiţi în nişte paturi incomode. Eu propun acum, când se votează bugetul judeţului, să alocăm banii necesari pentru lucrări de igienizare. Ştiu, modernizarea acestei secţii este o chestiune de durată, dar sunt strict necesare lucrările de igienizare”, a afirmat Nicolae Dragu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu a precizat că, această problemă trebuie rezolvată de conducerea spitalului care gestionează, de fapt, fondurile instituţiei. ,,Cunosc această problemă si vom iniţia şi noi un control la Secţia de pediatrie. Dar pentru igienizarea acestei secţii, noi, Consiliul Judeţean nu trebuie să alocăm, în mod special, o anumită sumă de bani. Totul ţine de conducerea spitalului şi de felul în care administrează banii pe care îi are. Există fonduri în bugetul spitalului pentru cheltuieli de întreţinere şi igienizare, ce pot fi alocate oricând pentru asemenea lucrări”, a spus preşedinţele Răducu Filipescu.
În luna martie, Spitalul Judeţean Călăraşi va fi supus unui amplu şi drastic control ce a fost anunţat de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Dacă se vor găsi deficienţe majore, conducerea spitalului va fi aspru sancţionată, iar Secţia de pediatrie ar putea să fie închisă.
pediatrie 1

Please enter banners and links.

Next Post

Elevii de la Şcoala „ Mircea Vodă” au fost în campanii de conştientizare în propria ”c(l)asă”

mar feb. 11 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Elevii ecOambasadori de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași împreună cu profesori și elevi, implicaţi în proiectul ecOprovocarea, alături de alte şcoli participante din oraşele Călărași şi Zalău, la data de 10.02.2014, prin campanii de conștientizare privind modul corect de reciclare al deșeurilor au transmis […]