Linişte şi pace in USL Călăraşi. Să fie cea de dinaintea furtunii?

În timp ce presa locală, din mai multe judeţe, trage semnale de alarmă că USL-ul s-a rupt, şi aici putem da ca exemple judeţele: Ilfov, Alba, Dâmboviţa, Botoşani, Caransebeş, Vâlcea, Braşov, la Călăraşi, “căsnicia” dintre PNL şi PSD trăieşte o permanentă ,,lună Filipescu versus Sovade miere “, încă de la înfiinţare sa, ca alianţă.
În ultimul timp, nici măcar certuri mărunte nu s-au auzit între cei doi lideri ai USL-ului, de pe malurile Borcei, Răducu Filipescu şi Dan Şova.
Motivul este unul singur şi simplu: ei nu s-a întâlnit şi nu au avut niciodată o discuţie serioasă, faţă în faţă, după cum a recunoscut liberalul Filipescu. Acest lucru nu ne miră pentru că Dan Şova, de când a preluat şefia organizaţiei PSD Călăraşi, acum nouă luni de zile, nu a organizat nicio conferinţă de presă, pentru a-şi expune proiectele sale politice, privind activitatea filialei pe care o conduce. Ba mai mult, colegii săi de partid îi scuză mereu absenţa la Călăraşi, pe motiv că este foarte ocupat, datorită funcţiei pe care o ocupă în Guvernul României, cea de ministru al Marilor Proiecte. De aceea, Filipescu are motive să se declare satisfăcut de faptul că în USL Călăraşi e multă linişte. Chiar în prima conferinţă de presă, din acest an, s-a exprimat în termeni plastici: ,,La Călăraşi e pace, pentru că n-am de cine să mă frec”. Chiar şi la începutul acestui an, când USL-ul este pe marginea prăpastiei, Răducu Filipescu a creionat în faţa presei locale viaţa dulce de alcov, pe care o are cu PSD-ul. ,, E pace, peste tot în judeţ, nu avem nicio problemă cu PSD-ul. Cu Dan Şova nu m-am întâlnit niciodată,… ba da, ne-am văzut vara trecută la Zilele oraşului Lehliu Gară…din greşeală,”a spus Filipescu.
Cu alte cuvinte, relaţia dintre cei doi lideri călărăşeni ai USL-ului, nu existat niciodată de aceea, liniştea şi pacea, care îi convin de minune lui Filipescu, este determinată de inexistenţa relaţiei de colaborare cu Dan Şova, acesta lăsându-i rolul de prim solist în marele cor uselist călărăşean. Nici pe plan instituţional nu există o colaborare între cei doi. Răducu Filipescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, ar fi trebuit să poarte numeroase discuţii cu ministrul marilor proiecte, Dan Şova, în vederea demarării unor proiecte investiţionale, pentru judeţ. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. Filipescu spune că l-a abordat, în treacăt, pe Şova, pe tema construcţiei unei şoselei de centură a Călăraşiului. ,,L-am întrebat, o dată, pe Şova, dacă putem să purtăm o discuţie, pentru construirea rocadei Călăraşiului. Mi-a spus că atunci când o să-şi facă timp o să discutăm şi…cam atât”, a zis Filipescu.
USL Călăraşi doarme şi doarme bine, în avantajul PNL-ului. Să fie, oare, somnul dinaintea furtunii?

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Elevii de la Şcoala “Mircea Vodă” se implică activ în proiectul EcOprovocarea

joi ian. 9 , 2014
“Pe data de 8 ianuarie 2014, ecOambasadorii Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” Călăraşi au raportat, între orele 13-14:30, rezultatele lunii decembrie. Aceştia aşteaptă cu nerăbdare afişarea punctajului pe luna decembrie. În a 12-a luna a anului, activitatea nu a fost la fel de intensă precum în luna noiembrie. Din raportul de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!