InfoMatrix 2017/Argint pentru Alexandru Talnaci, elevul din Oltenița care a inventat aplicația pentru spitale

Print Friendly, PDF & Email

“Alexandru Talnaci, elev al Şcolii Gimnaziale ,,Mircea Eliade”, nr. 3 Olteniţa, are 13 ani, este din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, și s-a calificat la etapa mondială de informatică – InfoMatrix 2017- cu un soft de telefon numit “Bucharest Hospitals”.

Poate vă întrebaţi de ce o asemenea aplicaţie, la vârsta de 13 ani. Pentru că el, când era mic, a avut multe probleme de sănătate. Când s-a făcut mai mare, a început să înţeleagă. Ne vedea cum ne zbatem să găsim un spital şi un doctor bun. De aceea a făcut această aplicaţie: pentru a-i ajuta pe toţi părinţii.”, a scris tatăl lui Alexandru, în scrisoarea transmisă Clubului Lions Călărași, prin care i-a rugat să îi susțină financiar pentru ca micul inventator al aplicației pentru spitale  să poată participa la concursul Info-Matrix 2017.

Alexandru a avut propriul stand la acest concurs, unde și-a prezentat aplicația pentru android, care ne ajută să găsim adresa oricărui spital din București și contactul spitalului respectiv.

Alexandru Talnaci a fost ajutat cu suma de 500 de euro, de către Clubul Lions Călărași, pentru a participa la concursul InfoMatrix 2017, la finele lunii aprilie.

După 5 zile de competitie, Alexandru Talnaci a venit acasă cu medalia de argint și cu aprecierea întregii echipe care a jurizat lucrările prezentate în cadrul InfoMatrix 2017:

“While we were enjoying our short vacation these days, Alexandru was busy competing in the #Infomatrix2017 World Championship, #Programming section. We are so happy to inform you that he won the Silver Medal and made an entire country proud of him.  🏅

From all of us at TeamCoding: Thank you for showing us there’s no such thing as being too young to follow your passion! You are an example for every human being, regardless the age.” 

(În timp ce noi ne-am bucurat de scurta vacanță, în aceste zile, Alexandru a fost ocupat să concureze în #infomatrix2017 Campionatul Mondial, secţiunea #programare. Suntem fericiți să vă informăm că a câştigat medalia de argint şi a făcut o întreagă ţară mândră de el.  Noi, cei de la TeamCoding îți spunem: Mulţumim pentru că ne-ai arătat că nu contează  faptul că ești prea tânăr, dacă vrei să îți urmezi pasiunea! Eşti un exemplu pentru fiecare om, indiferent de vârstă!)

La rândul său, Alexandru a transmit următorul mesaj:

“45 de țări din 5 continente. Elevi de liceu și de universitate, toți pregătiți de profesori de informatică. Eu, un elev de gimnaziu, cu vârsta de 13 ani, fără un profesor de informatică în spate, m-am intors acasă cu medalia de argint de la Campionatul Mondial Infomatrix 2017, sectiunea Programming.

Sunt mândru că am putut ridica Steagul României alături de celelalte țări. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și m-au susținut. Sunt mândru că sunt român!”

Acesta nu este singurul premiu câștigat de Alexandru, de-a lungul timpului, ci doar și-a îmbogățit panoplia distincțiilor obținute.

Portofoliul este impresionant:

 La vârsta de 10 ani:

Premiul ÎI – Infomatrix 2014 – secţiunea ‘Short Movie’ – My Story

Locul I, în cadrul concursului: “Arata respect pe internet!”, cu filmul “Pericolele Internetului”

Premiul I – acordat de “Fundaţia Dan Voiculescu” pentru grupul ‘Funny Crazy People’

La vârsta de 11 ani (clasa a V-a, anul 2015)

Premii:

Medalia de argint – Infomatrix 2015 – Secţiunea ‘Short Movie’ – Driving to Redemption

La vârsta de 12 ani (clasa a VI-a, anul 2016)

Premii:

Medalia de bronz – Infomatrix 2016 – Secţiunea ‘Short Movie’ – Dancing

Menţiune – Empowersoft 2016 – cu softul InfoOltenita (aplicaţie pentru Telefoane mobile)

Menţiune – Dual PC 2016 – Secţiunea Afiş

Menţiune – Dual PC 2016 – Secţiunea Fotografie

Premiul Asociaţiei de părinţi din Şcoala Radovanu (pentru creşterea Prestigiului unităţii de învăţământ prin rezultatele deosebite obţinute la Învăţătura, la olimpiade şi la concursurile şcolare judeţene)

La vârsta de 13 ani (clasa a VII-a, anul 2017)

Medalia de aur – Infomatrix 2017 – Secţiunea ‘Programming’ cu aplicaţia ‘Bucharest Hospitals’ – Calificat la etapa mondială

Premiul III – Dual PC 2017 – Secţiunea ‘Afis’

Menţiune Specială – MobilPRO 2017 – Secţiunea ‘Aplicatii mobile’

A mai dezvoltat următoarele aplicaţii:

Tankduino – este o aplicaţie pentru telefoane mobile care rulează sistemul de operare Android, care controlează un tank prin intermediul Bluetooth (tank-ul având numeroase funcţii: preluare temperatura, activare/dezactivare lumina şi Mers înainte/înapoi/stânga/dreapta).

InfoOltenita – este o aplicaţie pentru telefoane mobile care rulează Sistemul de operare Android şi arată punctele de interes, numerele de telefon şi locaţia din oraşul Olteniţa.

Felicitări, Alexandru, și mult succes în proiectele viitoare!

Menționăm că în cadrul concursului InfoMatrix, din acest an, un alt elev din Oltenița,Bogdan Niculiță, a câștigat  medalie de aur, la secțiunea film.

Please enter banners and links.

Next Post

Predare de ştafetă la I.S.U. Călăraşi

mie mai 3 , 2017
  Într-o atmosferă plină de emoție, în sala de şedinţe a inspectoratului, pompierii călărășeni s-au despărțit astăzi, 3 mai 2017 de colonelul Diaconu Lucian – Inspector şef al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, care după o lungă activitate depusă în slujba țării,  o îndelungată carieră militară de aproape 26 de ani, […]