În județul Călărași, avem 350 de tătici în concediu de creștere a copilului

Print Friendly, PDF & Email

Tata si copilulProaspăt numit în funcţia de director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Liviu Oltenacu a căutat să se familiarizeze cât mai repede cu specificul acestei activităţi. Nu îi vine foarte greu, deoarece experienţa acumulată în cadrul ADR Sud Muntenia, în calitate de expert în comunicare, timp de 5 ani, îl ajută să înţeleagă complexitatea unui serviciu sensibil, care se adresează unei populaţii, în special, cu probleme sociale. Am aflat ce îşi propune noul director, dar am obţinut şi date specifice activităţii instituţiei.

Referitor la activitatea depusă, aflăm că banii daţi pe venitul minim garantat reprezintă în continuare o sursă de venit pentru 4681 de persoane. Cele mai multe cereri vin din partea cetăţenilor unde populaţia de etnie romă este majoritară. Alocaţiile de stat pentru copiii sub 18 ani, în valoare de 42 de lei/lună, sunt în număr de 55.362.

În județ, avem 350 de tătici în concediu de creștere a copilului

Poate puține dintre mămicile care au născut și sunt în concediul de creștere a copilului știu faptul că, dacă se întorc în câmpul muncii înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 1 an (inainte cu cateva zile, si nu in ziua cand acesta implineste 1 an sau dupa aceasta data), au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, cu suspendarea indemnizației lunare.

Nu doar pentru mame este valabil acest stimulent, în cazul în care nu acestea au intrat în concediul de creștere a copilului, ci și pentru tați. În județ, avem 350 de tătici dornici, cel puțin pe hârtie, să își crească copiii până la doi ani.

În afară de câteva date statistice, directorul Liviu Oltenacu, ne-a spus și ce își dorește să aducă nou în instituție și cu ce gânduri pleacă la drum:

„Am plecat cu inima strânsă de la ADR Sud Muntenia. În plan personal, s-au legat prietenii, iar profesional, ştiam foarte bine ce aveam de făcut. Aspectul social al instituţiei a reprezentat, însă, pentru mine o provocare. Vreau să fiu de folos societăţii prin expertiza acumulată în relaţile cu autorităţile adminsitrativ-teritoriale la nivelul regiunii. Vreau să vin cu un alt mod de gândire, mentalitatea trebuie să o schimbăm cel mai mult. Vreau să fim mai aproape de oameni, sunt pentru educaţie, egalitate de şanse, lucruri care ţin de bun-simţul democraţiei. Nu am venit cu gândul de schimbare! Dacă un lucru funcţionează, merg pe continuitate! Sunt oameni foarte bine pregătiţi în instituţie, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniu, dar ne putem lăuda şi cu oameni profesionişti care fac această meserie de 40 de ani, cum este domnul Nicolae Coman. Vreau să menţin un echilibru, să fiu imparţial şi doresc să lucrăm mai mult la interfaţa cu beneficiarii de ajutoare sociale. La mine uşa este deschisă mereu şi chiar dacă nu am program de audienţe în acel moment, persoanele care vor să discute cu mine sunt binevenite!”, spune directorul Liviu Oltenacu.

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Cazarma regimentului 23 din Călărași a fost construită în anul 1880

vin feb. 15 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Prof. Nicolae Ţiripan,  Arhivele Naţionale Călăraşi Călăraşiul a fost de fiecare dată parte a teatrului operaţiunilor de război pe care trupele ruseşti le purta cu Imperiul Otoman, din această situaţie oraşul având atât de câştigat cât şi de pierdut. Aflat la mică distanţă de malul […]

Te mai poate interesa