Emoție, bucurie și ropote de aplauze la Zilele Comunei Jegălia

Print Friendly, PDF & Email

Emoție, bucurie și un eveniment primit cu ropote de aplauze, de sutele de locuitori ai comunei Jegălia, este, pe scurt, imaginea unui eveniment care a atras întreaga suflare a comunei, la momentele pregătite, cu fast, de Primăria Comunei Jegălia.

Inaugurarea sediului Primariei, in prezenta Episcopului Sloboziei și CalarasilorA patra ediție a Zilelor Comunei Jegălia a început sâmbătă, 5 septembrie, cu o slujbă de sfințire a sediului Primăriei, făcută de Preasfințitul  Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu un sobor de preoți, eveniment la care au fost prezenți peste 600 de cetățeni ai comunei. Extinderea sediului primăriei a însemnat un efort financiar de 800.000 de RON, care a constat în ridicarea unei clădiri și modernizarea fostului sediu,  unde au fost mărite birourile, în fiecare dintre acestea fiind o masă separată unde cetățeanul poate să stea, lucrurile ajungând la un stadiu firesc de colaborare între funcționar și cetățean.

Primarul Aurel Vasile a primit o icoana sfintita de la EpiscopÎn semn de prețuire, Preasfinția Sa Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, i-a înmânat primarului Aurel Vasile o icoană sfințită în Țara Sfântă.

Invitatii prezenti la evenimentLa eveniment, au fost prezenți: senatorul Liviu Tomoiagă, deputații Vasile Iliuță și Valeriu Steriu, primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu, fostul primar al municipiului Călărași, Nicolae Dragu, președintele CCIA, Marian Drăgan, Dumitru Tudone, secretarul județului Călărași.

Jegălia și-a declarat noii cetățeni de onoare

„Cu acest prilej, au fost oferite titluri de cetățean de onoare celor care au făcut lucruri importante pentru această comună: respectiv, generalului în rezervă, prof. Univ. dr. Amza Tudor, gen. în rezervă Dinu Stelian, președintele Asociației Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, colonelului în rezervă, Dumitru Dobre, fost șef al Arhivelor Naționale ale României.

A fost declarat cetățean de onoare al comunei și domnul Ion Manea, care a ieșit la pensie de curând, și care a făcut posibil ca echipa de lupte libere, din Jegălia, să ajungă vicecampioană la nivel național.

Totodată, unei învățătoare dragi sufletului nostru, Lucica Dragomir, i-am adus cele 10 generații de copii pe scenă, felicitând-o pentru activitatea depusă.

11 diplome de merit au primit cetățenii care și-au lucrat frumos terenul din fața casei lor și am oferit 10 titluri de excelență copiilor de la lupte libere.”, ne-a declarat primarul, Aurel Vasile.

Tricolorul Jegalia s-a impus, din nouCupa Jegălia, la lupte libere, a rămas acasă

Duminică dimineață a fost organizat concursul de lupte libere  „Cupa Jegăliei”, ediția a III-a, care s-a finalizat, la echipe, cu medalia de aur pentru echipa din Jegălia, dar și cu alte premii la individual.

„11 echipe s-au întrecut în această competiție, începând cu Târgu-Mureș, Deva, Constanța, Amara, Mangalia, București, Buzău, Călărași, Jegălia etc., am avut arbitrii internaționali, profesori doctori în sport, deoarece concursul a ajuns să se desfășoare la vârf, cu echipe importante din țară, fiind un concurs între campioni. Avem vicecampioni naționali, o fată de la echipa noastră va merge la campionatul european, este o muncă grea, nu suntem ajutați de nimeni, dar încercăm să ne descurcăm cu fondurile pe care le avem. Se pare că datorită rezultatelor bune obținute, oameni care iubesc sportul ne vor susține și vor veni cu sume de bani pentru pregătirea acestor copii.

Radu Ile la Zilele Comunei JegaliaÎn plus, în fiecare seară, am avut invitați de marcă, pe scena noastră de spectacole, unde au evoluat de la talentele locale, până la cele naționale, de muzică ușoară și populară.”,  a spus primarul Aurel Vasile.

Continuă, și în noul an școlar, investițiile în educație

Edilul a menționat că, în acest an, vor fi finalizate lucrările de modernizare începute la cele două școli: Gâldău și Jegălia.

“Școala generală Gâldău o refacem cu fonduri europene, printr-un proiect câștigat la ADR, în valoare de 500.000 de lei. Este gata în proporție de 80%, însemnând toalete înăuntru, centrală termică, parchet în clase și gardul împrejmuitor al școlii, care au fost făcute, și încercăm să terminăm lucrările, înainte să se strice vremea. La școala din Jegălia avem, pe PNDL, un proiect de 24 de miliarde de lei vechi, din care 6 miliarde de lei i-am și primit de la Ministerul Dezvoltării, și trebuie să mergem în ritm alert cu lucrările, deoarece trebuie să cheltuim toți banii până la 31 decembrie 2015.

Gânduri la ceas de sărbătoare

„La zi de sărbătoare nu pot decât să le urez sănătate, așa cum ne-a urat și Preasfințitul Vincențiu, să avem speranță și cetățenii să aibă speranța că lucrurile care vin din partea primarului vor decurge normal, pentru a ridica standardul comunei Jegălia. La mulți ani!

Inaugurarea sediului Primariei, in prezenta Episcopului Sloboziei și Calarasilor Invitatii prezenti la eveniment Antrenorul de la lupte libere, Marin Manea, a devenit cetatean de onoare al comunei Invatatoarea Lucica Dragomir, declarata cetatean de onoare Cetatenii harnici au primit diplome de apreciere Tricolorul Jegalia s-a impus, din nou Radu Ile la Zilele Comunei Jegalia Talentele locale pe scena Amna, la Zilele Comunei Jegalia

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași vă invită la Zilele Municipiului

vin sept. 11 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași organizează, în perioada 18-20 septembrie 2015, manifestări dedicate sărbătoririi a 420 de ani de atestare documentară, în cadrul Zilelor Municipiului Călărași. Programul activităților este următorul: Vineri, 18 septembrie 2015 Locații de desfășurare: Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași Muzeul Municipal Călărași […]