Deputatul Iliuţă şi primarul comunei Vîlcelele au fost decoraţi de Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Print Friendly, PDF & Email

SONY DSCDuminică, 2 noiembrie, în localitatea Vîlcelele a avut loc un eveniment deosebit de important pentru comunitate, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sfințirea bisericii Sf. Dimitrie.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Vâlcelele, din Protopopiatul Călăraşi, la împlinirea a 100 de ani de la sfințirea bisericii.

SONY DSC SONY DSCPreasfinția Sa a acordat deputatului Vasile Iliuță „Crucea Sloboziei În Grad de Cavaler” și primarului Gabriel Oroianu i-a dăruit Medalia Aniversară a Episcopiei, pentru implicarea deosebită  în folosul comunității parohiale.

„Mă bucur că am putut veni pentru a săvârși Sfânta Liturghie la împlinirea a 100 de ani de la sfințirea acestei frumoase biserici, ctitorită de o familie de fruntași ai acestor locuri.

În această binecuvântată zi, dorim să mulțumim deputatului Vasile Iliuță pentru dragostea și jertfa pe care a arătat-o acestei comunități parohiale, dar și pentru ajutorul acordat celor 100 de copii de la Episcopie, care sunt elevi ai seminarului teologic Sfântul Ioan Gură de Aur. Domnia sa, lună de lună, ne dăruiește o sumă de bani pentru hrana gratuită a acestor copii, motiv pentru care îi voi mulțumi atât în rugăciune, cât și prin oferirea Ordinului Crucea Sloboziei în grad de cavaler.”, a spus Episcopul Vincenţiu.

Primarul Gabriel Oroianu a primit medalia aniversară a Episcopiei, urându-i-se mult spor în activitatea pe care o săvârșește pentru locuitorii acestei comune.

SONY DSCLa rândul său, primarul a oferit din partea sa și a Consiliului Local diploma de cetățean de onoare al comunei Vîlcelele, Preasfinţitului Episcop Vincențiu.

„Am avut oaspeți de seamă, pe Prea Sfințitul Episcop Vincențiu, pe președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu și pe deputatul Vasile Iliuță, cel care este unul dintre cei mai importanți contribuabili la modernizarea bisericii din localitatea noastră, împreună cu grupul de fermieri.

A fost o onoare şi o bucurie pentru noi evenimentul care a avut loc duminică, în prezenţa distinşilor noştri invitaţi, cărora le mulţumesc încă o dată pentru acest moment deosebit.”, a spus primarul comunei Vîlcelele, Gabriel Oroianu.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Dan Cristodor: ,,Răducu Filipescu este un produs expirat”

mie nov. 5 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Succesul covârşitor obţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC,în judeţul Călăraşi, cu o diferenţă de 22 puncte procentuale în faţa Alianţei Creştin Democrate(ACL) a demonstrat că maşina de vot în favoarea lui Victor Ponta a funcţionat la parametri optimi. Chiar liderul PSD Dan Crstodor a recunoscut că se […]