Copiii cu dizabilităţi au ,,redescoperit şcoala“ la Grădiniţa Amicii

ateliere de creatie 3Sâmbătă, 19 octombrie, Grădiniţa ,,Amicii“, din Călăraşi, a fost gazda unui eveniment deosebit, menit să aducă în atenţia comunităţii problemele cu care se confruntă copiii cu nevoi speciale. 33 de copii cu dizabilităţi, împreună cu părinţii lor, 22 de cadre didactice şi consilieri şcolari s-au întâlnit, în cadrul unor ateliere de creaţie. Initiativa a venit din partea Asociaţiei ,,Noi orizonturi” din Călăraşi, partener în proiectul ,,Să redescoperim şcoala“, ce este implementat de Asociaţia C4C, din Bucureşti. În cadrul atelierelor de creaţie, copiii, alături de părinţii lor, au  pictat, au modelat în lut, au desenat şi au fost consiliaţi de profesorii mediatori, în privinţa oportunităţilor oferite prin  serviciile  educaţionale adaptate nevoilor lor. Această acţiune a avut rolul de a aduce la masa dialogului, reprezentanţii  unităţilor de învăţământ, ai Direcţiei de Protecţia Copilului şi ai administraţiilor locale   împreună cu părinţii, pentru a găsi soluţiile cele mai bune, în vederea integrării în comunitate, a copiilor cu nevoi speciale. ,,Acţiunea pe care noi o derulăm aici, face parte din seria de acţiuni incluse în proiectul ,,Să redescoperim şcoala“,  accesat de asociaţia noastră pe Programul  Operaţional Sectorial -Dezvoltarea  Resurselor Umane şi are drept scop indentificarea copiilor cu nevoi speciale, din comunitatea călărăşeană, şi nu numai. Părinţii acestor copii au primit informaţii preţioase privind drepturile copiilor,  dar şi în privinţa integrării în şcolile speciale  pentru a preîntâmpina, astfel,  abandonul şcolar. Părinţii, lucrând împreună cu copiii, le descoperă unele talente pe care le pot dezvolta, ulterior. Am  descoperit foarte mulţi copii, în cadrul acestor ateliere de creaţie,  talentaţi la desen sau pictură”, a precizat Alexandru Grozavu, unul din coordonatorii proiectului ,,Să redescoperim şcoala“.

Preşedinta Asociaţiei ,,Noi orizonturi” a ţinut să aducă în atenţie importanţa unor astfel de acţiuni, venite în sprijinul copiilor cu dizabilităţi. ,,Acţiunea are un rol determinant în viaţa copiilor noştri. Prin contactul direct cu reprezentanţii instituţiilor publice din domeniul asistenței sociale sau din învăţământ, părinţii  au fost informaţi pe tema integrării copiilor  în şcoală. Reuşita acestei acţiuni a fost faptul că am putut să aducem, în cadrul atelierelor de creaţie, şi alţi copii din localităţile rurale. Astăzi, am avut printre noi, pentru prima dată, opt copii cu nevoi special, din comuna  Independenţa, precum şi pe edilul localităţii, Lică Voicu. Este un  lucru benefic, faptul că aceşti copii sunt susţinuţi şi de primarul localităţii lor, a spus  Pompilia Zeţa. La deschiderea ,,Atelierelor de creaţie” de la Grădiniţa ,,Amicii” a fost prezent, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi edilul Daniel Drăgulin care şi-a exprimat, public, dorinţa de a sprijini copiii cu nevoi special, din municipiul Călăraşi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Noi măsuri pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători

vin oct. 25 , 2013
Parlamentul României a adoptat un nou proiect de lege (prin care se aprobă OUG 11/2013 privind completarea art. 9 din OUG 6/2011) pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Noua reglementare stabilește că facilitățile oferite pentru înființarea și dezvoltarea de microîntreprinderi de către întreprinzători tineri nu mai […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!