Construcţia platformei ecologice de la Ciocăneşti va fi demarată la începutul anului viitor

platforma ecologicaDupa ani de tergiversări, construcţia platfomei ecologice de la Ciocăneşti începe să prindă contur. Cu o investiţie de 33 de milioane de euro, Consiliul Judeţean Călăraşi va implementa proiectul ce vizează Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor. Cea mai importantă parte integrantă a acestui proiect,  o constituie  construcţia platfomei  de gunoi  a judeţului, investiţie ce nu va fi demarată,  probabil, până la finele acestui an. Motivul este unul plauzibil, acest fapt datorându-se  procesului de achiziţie întârziat, privind contractarea lucrărilor de construcţie. Aşa cum  a precizat Gheorghe Oprişan, directorul Departametului de Coordonare a Proiectelor, din cadrul Consiliului Judeţean, la ora actuală, licitaţia privind contractarea lucrărilor de construcţie este în plin proces de derulare. ,,În cadrul proiectului, am finalizat, până în present,  construcţia staţiilor de transfer de la Lehliu Gară, Călăraşi şi Olteniţa, dar şi a platformelor de colectare din celelalte localităţi ale judeţului. Am finalizat, de asemenea, distribuţia a 2780 de continere, cu o capacitate de 1,1 metri cubi, pentru deşeuri menajere şi a celor 1557 containere destinate deşeurilor reciclabile, de aceeaşi capacitate. Tot în această perioadă, suntem în plin proces de licitaţie pentru contractarea lucrărilor de închidere a platfomelor ecologice din Călăraşi, Olteniţa, Fundulea şi Lehliu Gară. În ceea ce priveşte construcţia platfomei ecologice de la Ciocăneşti, sperăm ca, în urma licitaţiei, câştigătorul să fie adjudecat, în maxim o lună de zile. În cazul în care, câştigătorul  nu va fi contestat, probabil că, pînă la finele   acestui an, vom demara  construcţia platfomei ecologice de la Ciocăneşti, dacă şi vremea va fi favorabilă. Dar cu siguranţă, lucrările de execuţie vor fi demarate în forţă, anul viitor,  şi vor fi desfăşurate pe mai multe paliere: de la alimentarea cu energie, amenajarea drumurilor de acces, până la construcţia efectivă a depozitului.  Noi depunem toate diligenţele necesare astfel  încât, acest obiectiv să fie finalizat pînă  la  30 iunie 2015, aşa cum este prevăzut în contract”, a precizat pentru ziarul Actualitatea de Călăraşi, directorul Gheorghe Oprişan.

Valoarea investiţiei ce vizează numai  construcţia gropii ecologice a judeţului  se ridică la 1,1 milioane de lei, aceasta va avea o capacitate totală de aproximtiv 3,5 milioane de tone, din care, doar prima celulă, ce are o durată de  funcţionare de 50 de ani, va avea o capacitate de  peste un  milion de tone de deşeuri menajere.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Preluarea Unitatii Militare de la Sohatu conditionata de MApN

mar oct. 15 , 2013
Acum cateva luni, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean, Raducu Filipescu, consilierii judeteni aprobau solicitarea de preluare, de catre judetul Calarasi, a fostei Unitati Militare de la Sohatu, aflata in proprietatea statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale. Cele 37 de ha si constructiile aferente unitatii militare nu au fost insa inca […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!