Clubul Rotary Călărași şi Societatea Română de Diabet, unite în lupta împotriva diabetului

Test_glicemieCu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, celebrată în fiecare an pe 14 noiembrie, 23 de Cluburi Rotary din 17 judeţe şi Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) luptă împreună împotriva diabetului zaharat şi a complicaţiilor provocate de această afecţiune, încurajând populaţia să adopte un stil de viaţă activ.

Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică regulată sunt o parte importantă din managementul diabetului de tip 1 şi ar putea preveni până la 70% din cazurile de diabet zaharat– una dintre cele mai importante probleme de sănătate la nivel global.

„Diabetul poate evolua nediagnosticat între cinci şi zece ani, iar acest lucru este o mare dramă. Trebuie să găsim resurse pentru un program de screening, care să includă persoanele de peste 45 de ani, în special bărbaţi, care au deja hipertensiune arterială sau sindrom metabolic. Estimez că cel puţin jumătate din populaţia adultă a României ar trebui să facă anual un test de screening pentru a depista diabetul zaharat”, a declarat Prof. Dr. Cristian Serafinceanu, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Clubul Rotary Calarasi a distribuit, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, 500 de broşuri informative, in cadrul activitatilor desfasurate cu ajutorul membrilor Clubului Rotary Calarasi.

Diabetul zaharat este o boală cronică, caracterizată prin tulburări profunde ale metabolismului cauzate de lipsa ori insuficienţa insulinei. Această afecţiune este o mare problemă de sănătate publică şi o ameninţare la adresa populaţiei. Diabetul zaharat de tip 2, care apare mai frecvent la adulţi, poate evolua mulţi ani fără niciun semn, motiv pentru care este necesară efectuarea unor analize cel puţin anual după vârsta de 45 de ani. În România, aproape două milioane de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de diabet. Dintre complicaţiile diabetului amintim: orbirea, cedarea rinichilor, bolile cardiovasculare, amputarea piciorului.

Sa luptam impreuna pentru sanatate si o viata mai buna!

Aurelia Samoila

Presedinte 2015-2016

 

Next Post

O nouă autospecială a intrat în dotarea pompierilor călărăşeni

mar nov. 17 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia, o nouă autospecială a intrat astăzi în dotarea pompierilor călărăşeni. Autospeciala multifuncţională are turbofreză, cisternă cu apă şi motopompă. – poate degaja 1000 de tone de zăpadă într-o oră, deplasându-se cu aproximativ 5 km […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!