Cheia scandalului, la Spitalului Judeţean de Urgență Călăraşi

draguScandal mare, joi, 17 noiembrie, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Călăraşi. După ce de dimineață directorul medical al acestei unităţi, dr. Laurenţiu Beluşică, a postat pe facebook faptul că managerul spitalului nu i-a permis intrarea în birou și că l-a lăsat fără secretară, în după-amiaza aceleiași zile, a organizat prima sa conferință de presă, pe neaşteptate, locul de desfășurare ales fiind în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

De remarcat este şi faptul că, la aceeaşi oră, fostul primar Nicolae Dragu, împreună cu un grup de cetăţeni, a venit să-l susţină pe doctorul Beluşică.

belusica

 Directorul medical a declarat, în faţa presei locale, că managerul S.J.U.,  Camelia Ghiveciu, îi obstrucţionează activitatea.

„Când am venit în dimineaţa acestei zile (joi, 17 nov.) la spital, am găsit biroul închis, iar secretara, cu care lucram, mi-a spus că managerul i-a interzis sa mai colaboreze cu mine și mi-a dat cheia. Este o chestiune de principiu, nu pot să lucrez fără secretară, sunt foarte multe documente care îmi parvin, iar ajutorul său este indispensabil. Am înţeles că nici curierul spitalului nu o să mai lucreze pentru mine. Probabil că o să îmi angajez un poştaş şi o secretară. Nu mai comunic cu doamna Ghiveciu de o săptămână, pentru că nu avem aceeaşi lungime de undă. De fapt, aceste probleme au început de când soţia mea candidează la Senatul României. Nimeni nu vrea să înţeleagă că eu nu sunt implicat politic. Eu am cerut acest post domnului preşedinte (n.red.al Consiliului Judeţean ) Vasile Iliuţă, care mi-a dat mandat până pe 11 ianuarie 2017,  pe care mi-l voi duce la îndeplinire.”,  a precizat dr. Laurenţiu Beluşică.

ghiveciu

De cealaltă parte, managerul Camelia Ghiveciu  ne-a declarat:

”Secretara, care nu este doar a d-lui Belușică, ci lucrează pentru directorul financiar și dumnealui, este în concediu. Cea care îi ține locul lucrează pentru departamentul tehnic și a trebuit ca astăzi (17 nov), să facem împreună o situație importantă, cerută de Consiliul Județean, privind necesarul de aparatură medicală, pe anul 2017.

Când a venit la birou, directorului medical  i s-a dat cheia. În niciun caz, nu i-am restricţionat accesul. Domnul dr. Beluşică  trebuie să înţeleagă că e de datoria sa să facă activitate de  director medical, pentru că sunt multe lucruri pe care trebuie să le realizeze, pentru îndeplinirea atribuţiilor pe care le are. Eu cu dânsul am o colaborare instituţională. Nu este adevărat că nu mai comunicăm de o săptămână. Chiar ieri (n.red. 16 noiembrie) am discutat cu dânsul pe două probleme de spital, una dintre ele fiind RMN-ul.

Sper ca domnul director Beluşică să revină la sentimente mai bune, să înţeleagă şi să îşi asume responsabilităţile şi să lucreze în conformitate cu sarcinile postului pe care îl ocupă.”

Într-o conferință de presă, susținută chiar la începutul acestei săptămâni, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, îi atrăgea atenția managerului Camelia Ghiveciu că responsabilitatea sa nu este să se împrietenească cu subalternii.

„Nu trebuie să fiți în colaborare cu subalternii, sunteți șefa directă a domnului Belușică. Nu mai stăm să ezităm, să ne împrietenim… cu cine?! Cu subalternul? Subalternul trebuie să execute ceea ce managerul decide. Vă rog  să încercați să rezolvați problema!”

Această afirmație a președintelui Vasile Iliuță a venit și pe fondul faptului că la cel mai grav accident rutier produs în România, șeful celulei de criză al Spitalului Județean, directorul medical Laurențiu Belușică, nu a ajuns la spitalul din Călărași, așa cum cerea planul alb instituit, ci s-a oprit, pentru scurt timp, la Lehliu.

De remarcat este și faptul că disputele dintre directorul medical  Laurenţiu Beluşică și managerul Camelia Ghiveciu au început cu o lună înainte de organizarea examenului de ocupare a postului de manager al Spitalului Judeţean Călăraşi.

Interesant de văzut dacă cei doi vor fi contracandidați, în această cursă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Sâmbătă, 19 noiembrie, 4.000 de voluntari vor planta fapte bune

vin nov. 18 , 2016
În data de 19 noiembrie, adică sâmbătă, „Plantăm fapte bune în România” îi invită la acţiune pe toţi cei care au ales să se implice în cadrul  campaniei Plantăm! Îngrijim! Împădurim! “În fiecare noiembrie te invităm să împădurim terenuri publice cu probleme (risc de alunecare, inundații, pericol de deșertificare etc.) […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!