Ce motive a avut Prefectura să atace hotărârile de schimbare a vicepreședinților

Print Friendly, PDF & Email

Aşa cum anunţam, încă din numărul trecut, Prefectura Călăraşi a atacat hotărârile de schimbare a vicepreşedinţilor de Consiliu Judeţean.

Deoarece prefectul George Iacob nu a dorit să spună motivul atacării acestor hotărâri, am stat de vorbă cu secretarul Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, care ne-a declarat:

Dumitru Tudone„Este vorba de o atacare privind motivaţia invocată de Consiliul Judeţean, pentru schimbarea vicepreşedinţilor. Conform legii 215, invocate de noi, în regulamentul de organizare şi funcţionare se poate cere schimbarea din funcţie, pe baza schimbării majorităţii politice survenite ca urmare a OUG 55/2014, la propunerea unei treimi a consilierilor și cu votul majorității.

Prefectura a invocat legea 393, care spune că eliberarea din funcție se face cu votul a două treimi dintre consilieri și doar dacă este vorba de o sancțiune legată de activitatea desfășurată. Sunt practic două legi, care funcționează în paralel, și rămâne de văzut cum va fi analizată de instanță.

Prefectura a invocat, totodată, că în aceeași ședință nu puteau fi și eliberați din funcție și aleși, vicepreședinții. Dar, conform doctrinei, actele administrative sunt aprobate în ordine succesivă. După ce a fost făcută comunicarea către cei eliberați din funcție, am făcut o altă comunicare către vicepreședinții aleși, în care li se specifică faptul că sunt aleşi, dar şi suspendați, din cauza atacării hotărârii.”

Întrebat cât crede că va dura acest proces, Dumitru Tudone ne-a declarat că primul termen va fi la sfârşitul lunii decembrie şi dacă totul va decurge fără prea multe amânări, care nu pot fi invocate fără un motiv întemeiat, cu tot cu recurs, ar trebui să se încheie până la jumătatea anului viitor.

După schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Călăraşi şi alegerea a doi noi vicepreşedinţi, în locul lui Ion Ştefan (PSD) şi Bogdan Georgescu (PC), Marian Dinulescu, respectiv Joland Craiu, nu şi-au început activitatea.

Răducu Filipescu a declarat, pe acest subiect: ”Până vineri, Marian Dinulescu şi Joland Craiu trebuie să vină la muncă, să afle ce responsabilităţi vor avea. Lui Dinulescu, atunci când vine, îi pun în braţe spitalul. Pentru că Prefectura nu a atacat hotărârea, singura care ar putea să suspende preluarea funcţiei de către noii vicepreşedinţi, pe aceştia îi aştept deja la muncă. Dacă atacă în instanţă cei care au fost eliberaţi din funcţie, asta nu va însemna că nu pot fi preluate funcţiile de cei aleşi. Au dreptul să facă ce vor, Ion Ştefan şi Bogdan Georgescu.”

Socoteala de „acasă” a preşedintelui Filipescu nu mai este în concordanţă cu cea din „târg”, deoarece prefectul George Iacob a spus, pentru Actualitatea de Călăraşi, că miercuri, 3 decembrie, a atacat hotărârea de schimbare a vicepreşedinţilor de Consiliu Judeţean, ceea ce va duce la suspendarea deciziei, până la pronunțarea instanței.

În acelaşi timp, Filipescu a afirmat că dacă Prefectura va ataca decizia, ii va face plângere penală prefectului George Iacob, deoarece în situaţii similare de schimbare a viceprimarilor în judeţ, de către alianța PSD-UNPR-PC, acesta nu a  reacționat.

Please enter banners and links.

Next Post

A fost rectificat bugetul Consiliului Judeţean Călărași

vin dec. 12 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri 10 decembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii judeţeni au avut în dezbatere şi au aprobat două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea a vizat mandatarea din partea Consiliului Judeţean a lui Marius Fulga în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “ECOMANAGEMENT SALUBRIS”. […]