Carte de povești, lansată la Călărași /„Te iubesc, orice culoare ai avea!”

Print Friendly, PDF & Email

lansare carteJoi, 5 mai, începând cu ora 16,00, va avea loc la Școala Helikon din Călărași, lansarea cărții „Te iubesc orice culoare ai avea”, a autoarei Mihaela Coșescu, cu ilustrații realizate de Ana Stinghe, o artistă de 13 ani. Este o poveste despre familie și dragoste necondiționată,  despre gelozie, rivalitate între frați și despre modul în care aceasta se transformă în dragoste și conectare. Mesajul cărții trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptare a diferențelor și acceptare de sine și conectare între ființe, prin iubire.

 Autoarea, cunoscută publicului român pentru articolele de pe platforma crestemoameni.ro, vine la Călărași la invitația Oanei Moraru, directoarea școlii Helikon. Oana Moraru este, de altfel, și cea care le-a adus pe autoare și ilustratoare împreună, acestea necunoscându-se înainte. Autoarea și ilustratoarea și-au dorit foarte mult să ajungă la Helikon, o școală unde povestea lor este deja citită de copii, încă dinainte de publicare. Oana Moraru a fost una din primele cititoare ale cărții și mesajul său despre carte apare pe coperta cărții.

În cartea asta stă o mică minune. E ascunsă fie în penelul blând de pe gâtul girafei, fie între cuvintele care caută interiorul nostru. E terapeutică într-un mod subtil, fantastic, comic și lejer. E o achiziție de familie, una sufletească, intimă și de complicitate întru toate lucrurile lumești pe care copiii le resimt de la venirea lor în viață: invidia, gelozia, teama de a nu fi suficient de bun pentru iubire necondiționată. Cartea asta este o pastilă magică pentru temerile noastre și ale copiilor noștri”, spune Oana Moraru, profesoară, manageră Școala Helikon, Călărași.

Tot despre cartea „Te iubesc, orice culoare ai avea!”  a scris și Anișoara Parapiru, de la Școala Helikon din Călărași pe pagina de facebook a cărții:

Azi am început ziua cu „Te iubesc, orice culoare ai avea!”…A fost mirific!

Toţi copiii ascultau fascinaţi, ba chiar, o fetiţă care are  un frăţior îşi astupa instictiv urechile când am ajuns la partea în care toţi o admirau pe Vivi, iar o altă fetiţă al cărui tată este plecat din țară a tresărit la partea în care am citit : “te iubesc oricât de departe ai fi”. Unii copii, şi nu exagerez, aveau lacrimi în ochi, alţii nu ştiau ce să facă cu ce simt, erau copleşiţi.

La finalul lecturii, am rugat pe fiecare să ne împărtăşească ce i-a impresionat: unii au spus că le-a plăcut girafa roz, altora le-a plăcut mesajul că fiecare este special în felul lui, unora le-a plăcut relaţia dintre surori.

Cel mai mult i-a impresionat jocul de la final. Au vrut să-l jucăm şi ne-am aşezat în cerc şi ne-am jucat: “Te iubesc chiar dacă….”.Și a fost ceva de nedescris! Pentru câteva minute am rămas fascinată de înţelepciunea  şi profunzimea copiilor de 6-7 ani care au reuşit cu autenticitate şi curaj să-şi declare iubirea unul altuia.

Atunci m-am intrebat : oare câţi dintre adulţii pe care îi cunosc  ar putea să participe la acest joc, într-un grup de 15 persoane?!

Vă mulţumim  pentru amalgamul de emoţii pe care l-aţi împărtăşit cu noi şi am simţit o imensă satisfacţie de cum am început ziua: conectaţi la sentimentele noastre. Fiecare dintre noi s-a simţit bine în pielea lui şi e mare lucru! Multumesc frumos pentru carte! Este minunat realizată! Continuaţi tot aşa!

                                          Cu recunoştinţă, Anişoara Parapiru, școala Helikon, Călărași

Despre autoare

Mihaela Coșescu a copilărit cât a putut de mult, a cântat într-un grup fantastic de copii, a râs și s-a bucurat. Până a ajuns să fie prinsă o perioadă într-o lume prea serioasă a adulților. Acolo a descoperit înțelepciunea, munca, dar și orgolii, etichete, comparații, competiție mai multă decât cooperare.
La un moment dat a fost aleasă de niște copii minunați să le fie mamă. Și cum copiii ei aveau multă poftă de joacă și de povești, Mihaela a redevenit Mimi cea din copilărie și a început să râdă cu poftă, să plângă în hohote, să observe lumea și viața din jurul ei, să inventeze jocuri și povești pentru minte și suflet.

 Despre ilustratoare

Ana Stinghe are 13 ani, un frate mai mic și doi părinți care i-au oferit dragoste necondiționată, respect, empatie, joacă și i-au sprijinit drumul pe calea artei. Îi place să picteze elemente din natură și zâne din lumile sale imaginare. Ana crede în puterea poveștilor de a construi lumea, de a vindeca și de a transmite emoții. Pictându-le pe Gigi, pe Vivi și pe părinții lor, Ana a trăit rând pe rând emoțiile fiecărui personaj, le-a auzit nevoile neîmplinite și le-a trăit fericirea de a fi împreună și de a-și exprima dragostea unii față de ceilalți. Ana e fericită că în prima sa carte ilustrată are posibilitatea să transmită un mesaj de iubire necondiționată copiilor, părinților și bunicilor.

Cartea se va putea achiziționa și la lansare la un preț special, cu autograful autoarei.

Mai multe detalii despre carte aici:

http://crestemoameni.ro/shop/carti/te-iubesc-orice-culoare-ai-avea/

Sau pe pagina de facebook

https://www.facebook.com/Te-iubesc-orice-culoare-ai-avea-797871887024598/?fref=ts

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/ În atenția solicitanților de locuință socială

joi mai 5 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Având în vedere prevederile  Hotărârii de Consiliul Local  nr.  55 din 31.03.2016 privind aprobarea Regulamentului de repartizare a locuințelor sociale din municipiul Călărași, art. 7( 1), vă aducem la cunoștință faptul că aveți obligația de a vă completa/actualiza dosarele de locuință socială până la data […]