Candidatul PNL la primărie/ ,,Fundulea, mai mult sat, decât oraş!”

Daniel Obada  ,,Mai mult sat, decât oraş”. Cam aşa s-ar putea zugrăvi, în termeni sumari, oraşul Fundulea”, spune candidatul PNL, la funcția de primar, Daniel Obadă. Lipsa unor investăţii edilitare a făcut ca această localitate călărăşeană să nu se deosebească prea mult de o oarecare comună modestă. Dorel Dorobanţu, cel care conduce acest oraş de, aproximativ, 12 ani de zile, a demonstrat că nu a reuşit să facă prea multe investiţii, care să asigure un nivel de trai, demn de mediul urban. Lipsa apei curente, a străzilor asfaltate, a sistemului de canalizare arată că actualul primar al oraşului Fundulea nu a fost preocupat, îndeaproape, de dezvoltarea social-economică a comunităţii pe care o păstoreşte. Toate aceste aspecte au fost aduse în atenţie de către Daniel Obadă, candidatul PNL la primăria Fundulea, fost director al Direcţiei Agricole Călăraşi şi, în prezent, om de afaceri. Acesta a prezentat presei călărăşene problemele cu care se confruntă comunitatea din Fundulea, dar şi proiectele sale politice, cu care va veni în faţa alegătorilor .

,,Vreau ca Fundulea sa arate ca un oraş adevărat. Deocamdată, Fundulea este o comună, cu nume de oraş. Din punctul meu de vedere, în această localitate se plătesc, degeaba, taxe şi impozite locale. Eu sunt de părere ca ar fi necesară  iniţierea unui referendum prin care cetăţenii să fie consultaţi în privinţa transformării oraşului în comună. Condiţiile edilitare din localitatea noastră sunt exact ca în mediul rural. Nu avem apă curentă, nu avem străzi asfaltate, nu avem gaze. Conducta centrală de gaze trece chiar prin centrul localităţii. Racordarea la gaze s-ar face foarte simplu . Însă, actuala conducere a primăriei nu a fost interesată să depună un proiect tehnic pentru racordarea localităţii la acea conductă.  Mai mult, este inacceptabil ca principalul drum de acces din zona industrială, unde funcţionează mari agenti economici, să nu fie reabilitat, cu toate că aceştia aduc cele mai mari contribuţii din taxe şi impozite la bugetul local al oraşului. La ora acutală, nu avem deloc apă curentă, în oraş. Prin proiectul  CL 8, implementat de S.C. Ecoaqua, s-a montat pe strada principală, a localităţii, o nouă conductă de apă potabilă,  dar, 90% din gospodăriile din acea zonă nu au fost racordate. Iar sistemul de canalizare s-a făcut foarte prost. Reţeaua de canalizare este poziţionată mai sunt decât nivelul caselor.  Eu cred că am prima şansă să devin primar al oraşului Fundulea, deoarece actualul primar a fost declarat incompatibil, iar situaţia sa, încă, se judecă în instanţă.  În schimb , eu nu am nimic de pierdut,  dacă nu voi ieşi primar.  Localitatea va avea mult de pierdut, deoarece,  actuala conducere a administraţiei locale nu a accesat niciun proiect  de dezvoltare cu finanţare europeană. Nu avem sediu propriu al primăriei. Spaţiul în care funcţionează, în prezent, primăria este închiriat. Nu avem poliţie comunitară şi nici un sistem public de supraveghere video pe străzi, pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi a altor fapte antisociale. Oricine poate  face o simplă comparaţie între comuna învecinată, Brăneşti şi oraşul nostru şi poate observa că diferenţele între cele două localităţi sunt foarte mari, în ceea ce priveşte dezvoltarea edilitară. În Fundulea nu există un parc modern , cetăţenii  fiind nevoiţi să se ducă să îşi petreacă timpul liber în parcul din comuna Brăneşti. Cred că cetăţenii din Fundulea au început să vadă toate aceste probleme şi vor face o alegere corectă, la alegerile locale din vară. Dacă voi ajunge în fruntea  primăriei, doresc să accesez foarte multe proiecte europene pentru dezvoltarea oraşului nostru. Sper să realizez tot ce mi-am propus, dacă voi fi ales primar.”, a spus Daniel Obadă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Piesa de teatru pentru copii, "Clowns", la Călărași

lun mart. 21 , 2016
Centrul Cultural Județean Călărași vă invită la piesa de teatru pentru copii, “Clowns”, care se va juca in sala Barbu Stirbei, in data de 23 martie , de la ora 10:00 si de la ora 11:30.   Pretul biletelor este: – categoria 1 – 10 lei – categoria a 2-a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!