Clinica medicală, Noa Medical, din Călărași, și-a inaugurat vineri, 9 octombrie, noul sediu în care funcționează.
Mult mai spațioasă și cu cabinete medicale dotate cu aparatură de ultimă generație, clinica Noa Medical vă așteaptă, pe strada 1 decembrie 1918, lângă fosta Primărie, să descoperiți serviciile medicale pe care le asigură cu medici specialiști, de la clinici de renume, din București.
Printr-un proiect accesat cu bani de la Uniunea Europeană, pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenție 4.3. “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, clinica s-a dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, echipamente IT și mobilier specific, în valoare de 200.000 de euro.
Administratorul firmei și, totodată medic specialist în chirurgie plastică, Monica Tărăcilă a declarat, la momentul inaugurării noului sediu: “Nu suntem noi pe piață, avem 4 ani de existență, dar mutarea noastră într-un sediu mult mai spațios și modern amenajat s-a impus datorită achiziției unui număr mare de aparatură medicală nouă și performantă. Astfel, am putut să ne diversificăm și serviciile oferite pacienților, să creștem numărul specialităților medicale, lucru care a fost posibil prin accesarea unor fonduri nerambursabile și mulțumim ADR Sud-Muntenia pentru buna colaborare.
Ca un mic istoric, clinica a fost înființată în 2011 și a fost gândită și amenajată ca un cabinet de chirurgie plastică. După un an, datorită unor specialități strâns conectate, am început colaborarea cu un medic nutriționist, iar după un alt an, am înființat alte specialități: cardiologie, ginecologie, endocrinologie și urologie.”, a spus administratora firmei.
Monica Tărăcilă a dorit să mulțumească, pentru buna colaborare, medicilor din București, care oferă consultații la clinica Noa Medical, unele colaborări fiind chiar de lungă durată.
Prezenți la eveniment au fost directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, prefectul județului George Iacob și o parte dintre doctorii care își oferă serviciile medicale aici.
Directorul Liviu Mușat a declarat că este plăcut surprins de faptul că o clinică privată a accesat fonduri europene, pentru a-și diversifica serviciile medicale, și că Programul Operațional Regional 2007-2015 a reprezentat o șansă pentru cei care au vrut să dezvolte acest segment medical, deoarece în următorul program nu mai sunt finanțate astfel de proiecte, ca cel implementat de clinica Noa Medical.
Prefectul George Iacob a felicitat echipa care răspunde de bunul mers al acestei investiții de succes, în plan local, și a salutat faptul că tinerii călărășeni, care au studiat și lucrează în București, nu au uitat să revină acasă, în Călărași, pentru a pune pe picioare o afacere care și-a făcut simțită necesitatea de a exista, venind în întâmpinarea celor care doresc servicii medicale de calitate.
Printre noile investigații făcute la clinica Noa Medical amintim: osteodensitometria, testul de efort, colposcopia, alături de specializările recunoscute ale clinicii, cardiologie, endocrinologie, ginecologie, urologie, medicina internă, nutriție si chirurgie plastică și estetică.
Osteodensitometria este investigaţia paraclinică de măsurare a densităţii osoase, prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza. Osteodensitometria DEXA este cea mai modernă şi foloseşte raze X, de densităţi diferite, ce străbat osul, permiţând aprecierea gradului de reducere a densităţii osoase; nu este dureroasă şi se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul şoldului (col femural – cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare şi antebraţului. Scorurile obţinute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiază de abordare terapeutică diferită. Osteodensitometria se recomanda tuturor femeilor după instalarea menopauzei, iar frecvența controlui, o stabileşte, ulterior, medicul specialist. Şi bărbaţii pot suferi de osteoporoză, în special fumătorii şi cei cu
boli cronice ce primesc tratament cortizonic, iar indicaţia de osteodensitometrie o stabileşte medicul curant. Nu este necesară nicio pregătire specială înaintea efectuării unei osteodensitometrii. Testul de efort este o investigaţie care are scopul de a evalua funcţia cardiacă în raport cu efortul fizic; permite medicului cardiolog să urmărească parametrii de funcţionare ai inimii, prin înregistrarea continuă a electrocardiogramei şi măsurarea periodică a tensiunii arteriale, în timpul efectuării efortului de către pacient. Colposcopia este o metodă de vizualizare a vaginului şi colului uterin, cu ajutorul unui colposcop, un instrument asemănător unui microscop. Colposcopia este utilă în depistarea modificărilor precanceroase şi canceroase ale vulvei, vaginului şi colului uterin. Ea este indicată în primul rând femeilor care au prezentat anomalii la examenul ginecologic sau rezultate anormale la testul Babeș- Papanicolau. A fost achiziţionat, în acelaşi program de finanţare, un Sistem ecografic ultraperformant- Philips Affiniti care încorporează tehnologii de ultima generaţie, fiind în acest moment unul dintre cele mai performante aparate din ţară. Investigaţia ecografică se efectuează în cadrul examinării din multiplele specialităţi medicale: cardiologie, medicină internă, ginecologie, urologie, endocrinologie. O nouă specialitate medicală, oftalmologia, prin achiziţionarea de aparatură ultraperformantă necesară unei diagnosticări precise a afecţiunilor ocular, atât în vederea prescripţiei de ochelari, cât şi în vederea operaţiilor de specialitate.
În mod implicit, achiziţionarea de echipamente medicale şi echipamente IT, de ultima generaţie, cât şi mobilier specific derulării activităţii, deschide perspective noi pentru societate în atragerea de noi clienţi, aceasta însemnând, în primul rând, o adaptare permanentă la schimbările şi inovaţiile de pe piaţa serviciilor medicale, rezultate ce vor conduce la diversificarea serviciilor medicale oferite, o creștere a portofoliului de pacienți, reducerea timpului de așteptare pentru pacienți, eficientizarea activităţii.