Astăzi este Ziua Păsărilor

ziua pasarilor In fiecare an, pe 1 aprilie, Societatea Ornitologica Romana Bucuresti si  Sucursalele judetene  organizeaza diferite evenimente pentru a sarbatori – Ziua Pasarilor.

Anul acesta propunerile pentru marcarea evenimentului sunt:

Atelier de origami cu forme de pasari; Jocuri educative; Film documentar – barza alba ; Montat de cuiburi; Atelier de Pictura pentru Proiectul Spring Alive; Prezentarea Concursului Spring Alive (proiect de observatii ornitologice, desene si picturi cu tema: Pasarile din Spring Alive) ; Tur de observatii ornitologice.

Pentru ca 1 aprilie se suprapune cu Saptamana „Să știi mai multe, să fii mai bun”, Sucursala SOR „Egretta” Calarasi, coordonata de profesor Vasilica Puran propune cadrelor didactice din scolile primare, gimnaziale și licee sa foloseasca prezentarea Proiectului si Concursului Sprig Alive, materialele educative pe care le-a pus la dispozitie in vederea desfasurarii unor lectii de ecologie/ornitologie.

Scolile care au raspuns afirmativ propunerii noastre si vor organiza activitati specifice sunt cele din localitatile: Borcea, Roseti, Modelu, Mircea Voda, Cuza – Voda, Dragalina, Ciocanesti, Radu Voda, Lupsanu

Gradinitele :”Praslea”, „Tara Copilariei”, „Voinicel”, „Amicii” din Călărași

Liceele: Teoretic „Mihai Eminescu”,Colegiul Economic, Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu”, Colegiul Agricol „Sandu Aldea”.

Detalii Concurs : In perioada 20 Mai – 8 Iunie Societatea Ornitologica Romana organizeaza  un concurs de desene cu tema: Pasarile din Spring Alive.

Proiectul Spring Alive este o modalitate simpla de înregistrare a observatiilor ornitologice. Datorita copiilor şi adultilor din întreaga Europa, putem monitoriza sosirea pasarilor migratoare în fiecare an. Participarea este simpla şi poate fi foarte distractiva. Tot ce trebuie sa faci este sa înregistrezi prima ta observare a uneia dintre pasarile migratoare pe acest site.

Ne intereseaza cand ai vazut prima data anul acesta o barza, o randunica, un cuc, o drepnea neagra sau o prigorie .

Vom analiza rezultatele, urmarind sosirea vestitorilor primaverii în fiecare an şi în care saptamana au fost îregistrate cele mai multe observatii. În felul acesta vom afla mai multe despre migratia pasarilor în Europa.

Urmareşte pagina: http://www.springalive.net/  cu rezultatele din anii trecuti, pentru a vedea ce am descoperit.

Concursul se adreseaza copiilor din ciclurile primare, gimnaziale, liceu si celor de la scolile de arta.

Pentru a putea participa la acest concurs trebuie sa ai o inregistrare unica a uneia dintre speciile din Spring Alive.

Va multumim ca sunteti alaturi de noi si va dorim mult succes!

Prof.Vasilica Puran

Coordonator Sucursala SOR Egretta, Calarasi

ALEGE PASARILE !  ALEGE NATURA ! ALEGE-TI VIITORUL!

Please enter banners and links.

Next Post

Gheorghe Irimiaș nu mai este “veșnicul” director al Secției Drumuri Naționale Călărași

mar apr. 2 , 2013
Foto: Obiectiv de Călărași Sfârșitul lunii martie a adus două evenimente mai puțin asteptate. Primul, ne-a fost comunicat de Administrația Națională de Meteorologie și l-am simțit deja pe propia piele. Codul galben de ninsoare și temperaturile scăzute, atunci când credeam că, în sfârșit, a venit primăvara, au constituit o primă […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!