Prin multitudinea activităţilor instructiv–educative, pe care le desfăşoară Palatul Copiilor din Călăraşi este de a atrage, an de an, un număr impresionat de elevi care doresc să-şi dezvolte abilităţile şi să-şi cultive talentul în muzică, dans, artă, sport sau în alte domenii pe care le îndrăgesc. Aşa cum a precizat directoarea instituţiei, prof. Elena Mihăilescu, numai în acest an şcolar, vor fi antrenaţi, în diferite activităţi extraşcolare, aproximativ 1000 de elevi călărăşeni. Oferta educaţională a Palatului Copiilor vine în întâmpinarea elevilor ce doresc să-şi petreacă timpul liber, în mod activ şi constructiv, în afara orelor de şcoală. Chiar dacă nu dispune, în prezent, de un spaţiu adecvat, această unitate are în componenţă 13 cercuri ce sunt coordonate de profesori instructori calificaţi, şi aici le putem enumera pe cele de: Matematică aplicată în tehnica de calcul; Electronică;Karturi; Muzică vocal-instrumentală; Ansamblu folcloric; Modelism; Tenis de masă; Baschet; Sculptură şi modelaj; Dans modern sportiv; Dansuri populare; Muzica populară; Pictură şi desen. Activitatea instituţiei este una prodigioasă, fapt demostrat de numeroasele premii obţinute de elevii călărăşeni ce au participat la diferite competiţii naţionale şi regionale. Conducerea instituţiei este, în permanenţă, preocupată în promovarea copiilor în cadrul diferitelor manifestări şi concursuri cuprinse în calendarul activităţilor extraşcolare, ale Ministerului Educaţiei Naţionale. Demn de menţionat, este faptul că, Palatul Copiilor din Călăraşi organizează, an de an, Concursul naţional de dans modern ,,Ritm si dans”, ce reuneşte participanţi din 16 judeţe. Iar în acest an, există perspectiva organizării la Călăraşi a două concursuri naţionale, unul de pictură şi cel de al doilea, interdisciplinar, de pictură, sculptură şi de modelaj. Un alt aspect, ce a condus la creşterea calităţii de pregătire a elevilor, în cele 13 cercuri, din cadrul Palatului Copiilor este şi faptul că, în permanenţă, profesorii instructori urmează cursuri de perfecţionare pe linie ştiinţifică şi educativă, pentru a le transmite elevilor cât mai multe informaţii de actualitate, în domeniile în care se pregătesc. Performanţa activităţii din cadrul Palatului Copiilor este demonstrată de prestaţia elevilor bine pregătiţi, care au obţinut, numai anul trecut, peste 100 de diplome.
,, Am obţinut 182 de pemii la concursurile aprobate de Ministerul Educaţiei la care am participat, numai în anul de învăţământ, 2012-2013. Şi aici, pot spune că toţi copiii din cadrul celor 13 cercuri s-au întors acasă cu premii şi trofee, de la compeţiile unde au concurat. Avem elevi de mare valoare care au ocupat podiumul la competiţii internaţionale, aşa cum au fost: Festivalul Concurs de muzică
,,Ghiocelul de Argint”de la Bârlad, Concursul de interpretare la pian ,,Micul virtuoz” de la Bucureşti, sau Concursul de meşteşuguri tradiţionale ,,Mâini de aur”, de la Huedin, unde elevii cercului de sculputură au obţinut Premiile II şi III. Prin activităţile pe care le desfăşurăm la Palatul Copiilor şi, prin implicarea părinţilor, elevii noştri au o şansă în plus să-şi dezvolte deprinderile şi să devină oameni de succes, în domeniul de care se simt atraşi ”, a spus prof. Elena Mihăilescu, pentru Actualitatea de Călăraşi.