Aniel Nedelcu: „Îmi doresc ca Borcea să devină o comună modernă”

primarul Aniel NedelcuDeşi este cel mai tânăr primar din judeţ, Aniel Nedelcu s-a implicat în primii doi ani de mandat în schimbarea în bine a comunei Borcea. Infrastructura a fost o prioritate, de care s-a  ocupat din primul moment. Readucerea apei în subordinea primăriei a fost o altă ţintă, care în acest moment se tranşează la Tribunalul Călăraşi. Chiar dacă nu este apanajul unei primării, punerea la dispoziţie, prin închiriere a unor spaţii la preţ modic, ce aparţin Consiliului Local, a dus la crearea de noi locuri de muncă.

Despre momentul în care a devenit primar, Aniel Nedelcu ne-a declarat:

„Sunt bucuros că am câştigat primăria comunei Borcea. Desigur, că orice primar îşi doreşte mai mult! Tot timpul e loc de mai bine şi sper ca toate proiectele pe care mi le-am propus, până la sfârşitul mandatului de 4 ani, să le pot finaliza. Acum, după doi ani, pot spune că lucrurile se îndreaptă către o direcţie bună. Am realizat trotuare, canale de colectare a apelor pluviale, 2,5 km de asfalt, am făcut practic o centură care leagă artera secundară pentru ca bicicliştii sau căruţele să nu mai meargă pe Drumul Naţional. Am încercat să rezolv problema cu apa şi, sper, să ajungem la capăt cu succes, deşi nu este uşor, pentru a le oferi oamenilor un preţ mai bun, mai ales că suntem la ţară şi orice familie vrea să aibă o mică grădină în curte sau să crească animale. 5,2 lei/mc e foarte mult şi, prin aducerea serviciului la primărie, dorim să reuşim să le oferim un preţ destul de bun pentru traiul de zi cu zi.

Impozitul arendaşilor vreau să fie susţinut şi anul acesta, de fermieri

Am avut o discuţie cu toţi fermierii, iar o parte au achitat, deja, acest impozit. Asta nu înseamnă decât bani la buget şi bucurie pentru oameni că plătesc impozit mai mic la primărie. Cu aceşti bani, vom continua investiţiiile în comună. Acum, terminăm pietruirea în satul Borcea şi vom continua în satul Pietroiu.

Am organizat 1 iunie pentru copii la Căminul Cultural, împreună cu cadrele didactice care au pregătit un moment artistic cu elevii, pe care, la final, Primăria Borcea i-a premiat cu dulciuri.

În fiecare an, am alocat bani şi pentru învăţământ, pentru renovarea şcolilor, izolare termică şi sper, ca în această toamnă, să devină funcţional şi terenul de sport cu gazon sintetic, prevăzut cu nocturnă. Totodată, este al doilea an când elevii Liceului Tehnologic sunt absolvenţi de clasa a XII-a şi susţin bacalaureatul. Le doresc mult succes!

PREMII BORCEAŞi în acest an, copiii care au venit cu rezultate de la olimpiadele şcolare vor fi premiaţi de Primăria Borcea. Încheiem anul cu performanţe şcolare sportive. Echipa Satori, pregătită de un profesor din Feteşti a participat la Campionatul Naţional de Karate pentru Copii, 2014, de unde a venit cu 7 premii: 1 premiu II şi 6 premii III.

 

În următorii doi ani, îmi doresc ca Borcea să devină o comună modernă, europeană.

Se termina de pietruit satul BorceaVoi munci zi de zi, pentru a-mi duce la îndeplinire promisiunile din campanie electorală, dar trebuie să mai am şi noroc, dar şi sprijin politic, pentru a fi susţinut de ministere. Avem depuse proiecte, sunt avizate, vom vedea cu ce rezultate.  Vom construi şi din bugetul local, astfel încât oamenii să trăiască mai bine şi îmi doresc, ca după 4 ani, să nu mai fie vreo stradă impracticabilă. Anul trecut, am redat circulaţiei câteva străzi pe care nu s-a mers vreo 40 de ani.

Tuturor locuitorilor le mulţumesc pentru susţinere şi le spun sa aibă răbdare, pentru că uşor, treaptă cu treaptă, ce am promis, voi face, bineînţeles nu fără efort, timp şi răbdare din partea cetăţenilor!”, le transmite primarul Aniel Nedelcu.

 

Please enter banners and links.

Next Post

NP Stan: „Epistole din Buragan” am gândit-o ca pe o carte de rămas bun!

vin iun. 13 , 2014
Joi, 12 iunie, în foaierul Direcţiei pentru Cultură Călăraşi a fost lansată cea de-a  15-a carte semnată de poetul Nicolae Petre Stan. După o lungă perioadă în care a luptat cu boala din greu, NP Stan a făcut la lansare o mărtusisire: „M-am gândit că va fi o carte de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!