Devenit o tradiţie în Călăraşi, târgul de toamnă şi-a redeschis porţile, aşa cum i-a obişnuit pe locuitori, în data de 1 septembrie.
Aflat în organizarea Serviciului Pieţe şi Oboare, bâlciul denumit popular, si-a primit vizitatorii. Directorul Vasile Manea ne-a declarat că anul acesta a reuşit să organizeze mai repede locurile în târg, fiind sectorizate foarte mult pe alimentaţie publică, unde au existat cele mai multe cereri: 26 de spaţii comerciale, faţă de 17 anul trecut. Costurile de închiriere sunt aceleaşi de anul trecut: 1leu/mp pentru spaţiile de alimentaţie pubică şi 2 lei/mp, pentru mărfurile industriale.
Peste 40 de agenţi economici au închiriat spaţii în bâlci
Cei care vor veni în bâlci, bani să aibă, pentru că vor fi nu mai puţin de 40 de agenţi economici dornici să îi încânte cu produsele lor. Sunt 26 de restaurante, 3 gogoşerii, 10 parcuri de distracţii, 3 spaţii cu mărfuri industriale şi un sector întreg cu legume şi fructe. Este al 12-lea Târg de Toamnă organizat de directorul Vasile Manea, împreună cu echipa sa şi se declară mulţumit de faptul că municipiul Călăraşi este unul dintre puţinele locuri care oferă condiţii foarte bune agenţilor economici, bâlciul pleacând de la Buzău, ajungând la Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi, Ţăndărei şi oprindu-se la Feteşti. „Asigurăm iluminat,apă curentă, grupuri sanitare şi am construit în acest an şi un lavoar pentru a se putea spăla oamenii pe mâini.”, ne-a declarat Vasile Manea.
„Anul trecut am rămas și cu profit după organizarea bâlciului”
Vasile Manea spune că anul trecut a fost pentru prima dată când au fost acoperite şi cheltuielile în totalitate de serviciul Pieţe şi Oboare, la final rămânând şi cu un profit de 25.000 de lei. „Anul acesta sperăm să producem mai mult de atât, pentru că ne dorim şi unele investiţii în bazarul de la Orizont, dar şi în Piaţa Mare, unde lângă hala de carne vrem să mutăm hala de legume şi fructe.
„Există un punct de primajutor permanent”
În bâlci, cu ajutorul primăriei, a fost instalat şi un post permanent destinat acordării primului-ajutor în caz de nevoie,
în fiecare zi, până la ora 18,00 aflându-se acolo un asisetnt medical. Existăşi o echipă de intervenţie şi pentru reţeaua
de curent electric, pentru ca Târgul de Toamnă să se afle permanent sub tensiune.
„Nu au existat incidente, de-a lungul timpului”
Cel puţin de când organizează acest eveniment, directorul Vasile Manea ne-a spus că nu au existat incidente. „Oamenii vin aici ca la o sărbătoare câmpenească. Chiar dacă interesul nu mai e acelaşi de dinainte de 1989, de a veni foarte
mult pentru a cumpăra cele necesare începerii şcolii, tradiţia a rămas iar parcul de distracţii este unul dintre punctele de atracţie. Ii aşteptăm, cu drag, pe toţi călărăşenii să vină în perioada 1-8 septembrie la Bâlci, pentru a se simţi cu toţii bine, în acest loc cu tradiţie pentru oraşul nostru”, a spus Vasile Manea.
Please enter banners and links.