3 instituții de învățământ se vor muta în fosta clădire a Colegiului Barbu-Știrbei Călărași

col barbu stirbei 1În ultima ședință a Consiliului Local Călărași, din luna noiembrie, inspectorul general școlar, Constantin Tudor, a propus un proiect de hotărâre privind întrebuințarea spațiului unde a funcționat Colegiul Național Barbu Știrbei, până în această toamnă.

În plenul ședinței, inspectorul general școlar a declarat:

Constantin-Tudor “Propun mutarea în spațiul care a rămas disponibil, al fostului Colegiu Național Barbu Știrbei, a trei instituții de învățământ, de pe raza municipiului Călărași și posibilitatea creării, acolo, a unei clasei a IX-a de liceu de arte, ca structură a Colegiului Ștefan Bănulescu, unde funcționează deja două clase de pedagogic, transformând acest liceu din tehnologic în vocațional.

Aici putem muta si Palatul copiilor, care, de foarte mulți ani, funcționează în fostul internat al liceului Danubius. Dacă ne comparăm, cel puțin, cu municipiul Oltenița, spun eu că amplasarea Palatului Copiilor în centrul orașului ne va face să fim, cel puțin, la nivelul acestora.

La fostul colegiu este spațiu sufficient, iar sala de sport a fostului liceu poate fi folosită pentru formațiile de dansuri populare și modern.

Acolo poate funcționa si Centrul Județean de Resurse și Activități Educaționale (CJRAE), din fosta școală 4, unde ocupă mai mult de jumătate din acel spațiu. Iar la fosta scoală 4, putem să înființăm o școală specială, în regim extern, pentru copiii cu dizabilități, în număr foarte mare, numai în municipiul Călărași. În magaziile din spate, mutăm Centrul de carte școlară și ne dorim să avem multe manuale de repartizat școlilor din județ, așa cum am avut anul acesta, și acel spațiu, odată funcțional, nu mai este supus degradării, așa cum se întâmplă cu spațiile nefolosite.”, a declarat prof. dr. Constantin Tudor.

Proiectul de hotărâre, propus de inspectorul general școlar, a fost aprobat de consilierii locali.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

De Moș Nicolae, copiii internați în Spitalul Județean au primit daruri

mar dec. 6 , 2016
Copiii internați pe secția pediatrie a Spitalului Județean Călărași au primit daruri de Moș Nicolae. Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a venit pregătit cu 40 de pachete, pentru micuții de pe această secție. “Am venit astăzi la secția pediatrie a Spitalului Județean Călărași, de Moș Nicolae, pentru a le aduce […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!