140 de levi călărăşeni au aflat tainele unei cariere de succes

Deputatul Daniel Florea a fost, încă o dată, aproape elevii călărăşeni care doresc să îmbrăţişeze o carieră de succes. Pentru a veni în întâmpinarea lor, parlamentarul călărăşean a iniţiat o serie de întâlniri între elevii călărăşeni, cu rezultate performante la  învăţătură şi reprezentanţii unor companii  de  renume, din România. O astfel de acţiune a avut loc vineri, 15 noiembrie, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, din Călăraşi, unde, elevi intalnire140 de elevi  din liceele din Călăraşi, Olteniţa, Lehliu şi Fundulea au  purtat discuţii cu reprezentanţii companiei KPMG, pe tema pregătirii lor profesionale.

Alina  Gheuca, manager resurse umane în cadrul KPMG (una din cele mai  mari companii  din domeniul auditului financiar şi consultanţei financiare din lume, ce are o filială şi în ţara noastră) a iniţiat un dialog  interesant şi constructiv cu elevii prezenţi la dezbatere. În acest mod, ei au  învăţat secretele care stau la baza dezvoltării unei cariere profesionale de succes, cum trebuie să se prezinte la un interviu de angajare, ce aşteptări au angajatorii de la ei, ce comportament trebuie  să adopte în colectivul în care lucrează, dar şi despre  provocările pe care le au de întâmpinat  pe drumul devenirii lor profesionale.

deputat intalnire eleviPrezent la dezbatere, deputatul Daniel Florea a ţinut să explice elevilor, de ce este atât de important, ca ei să ştie ce au de făcut în viaţă. ,,Fiecare dintre voi va trebui să-şi folosească mintea şi să ajungă să lucreze la firmele pentru care KPMG îşi desfăşoara activitatea. Gândiţi-vă că, la un program de internship, derulat de KMPG, şi-au depus C.V.-urile 500-600 de copii şi doar 100  vor rămâne. Însă nu toţi dintre ei vor lucra la KPMG. Ei vor fi selectaţi riguros şi vor rămâne doar câţiva care ştiu exact ce au de făcut în viaţă, astfel încât, prin calităţile lor să promoveze înaintea celorlalţi. Este foarte important să vedeţi cum se pun problemele într-o companie multinaţională, aşa cum este KPMG, cum puteţi,  prin activitatea voastră, să eficientizaţi echipa din care faceţi parte şi cum trebuie să vă puneţi mintea în slujba echipei, care să câştige prin voi. Acesta e rostul acestor întâlniri,  unde eu încerc să aduc oameni de succes, care au reuşit în viaţă. Voi trebuie să înţelegeţi că nimeni nu vă aşteaptă! Trebuie să ieşiţi în întâmpinarea unor astfel de oameni capabili, care au reuşit în viaţă. Ei, ca reprezentanţi ai companiilor multinaţionale, vă oferă posibilitatea de vă construi o carieră de succes. Dar nu depinde decât de voi să ajungeţi la acel nivel la care să contaţi cu adevărat. Deciziile voastre  trebuie să fie importante, atât pentru voi, cât şi pentru alţii. Am avut colegi de liceu şi de facultate, de nota 10, care nu au reuşit în carieră. Viaţa i-a călcat în picioare, pentru că nu au fost pregătiţi, mintal, să dea piept cu greutăţile. Viaţa nu înseamnă capacitatea de a reproduce pagini întregi dintr-o carte, pe de rost. Viaţa înseamnă să-ţi exploatezi inteligenţa şi să iei cea mai bună decizie, în cel mai scurt timp. Eu cred că, este extrem de important pentru voi să vă autoevaluaţi şi să ştiţi ce doriţi să faceţi cu adevărat, în viaţă!” le-a spus elevilor călărăşeni deputatul Florea.

La eveniment au mai participat profesorii elevilor, dar şi  Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Senatorul Liviu Tomoiagă în atenția DNA

lun nov. 18 , 2013
Potrivit site-ului www.digi24.ro senatorul Liviu  Tomoiaga  a intrat in atenţia procurorilor anticoruptie privind retrocedările ilegale  de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare a Agriculturii(INCDA) din Fundulea. Primele date arată că, aproape 2000 de hectare ale Institutului de Cercetare de la Fundulea, au ajuns, cu doar câteva semnături, pe mâinile […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!