Subcentrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură “Terasele Dunării“, din Silistra, a fost inaugurat

Vinuri Ostrov În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie, a fost inaugurat Subcentrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură “Terasele Dunării“, din Silistra.

 Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură «Terasele Dunării» a fost creat pentru stimularea şi promovarea cooperării între comunităţile de afaceri implicate în oenologie şi viticultură, din zonele de graniţă din România şi Bulgaria. Centrul se adresează întreprinderilor, în special întreprinderilor mici şi mijlocii, implicate în viticultură, fabricarea vinului, producerea de bunuri şi echipamente conexe acestor sectoare, comerţul de vinuri şi fructe, interesate şi capabile să dezvolte relaţii transfrontaliere şi să exploateze oportunităţile generate de localizarea lor în zona de graniţă.

Centrul a fost creat în cadrul proiectului “Centrul Transfrontalier de Oenologie şi Viticultură «Terasele Dunării»”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013,  fiind localizat în comuna Ostrov, judeţul Constanţa, în proximitatea graniţei româno-bulgare şi având un subcentru la Silistra, Bulgaria.

Producătorii din industria vitivinicolă, din România și Bulgaria, vor avea acces la acest centru transfrontalier de oenologie și viticultură, dezvoltat printr-un proiect European, în valoare de 1.530.983 Euro. Centrul va pune la dispoziţia întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a comerciantilor de vin şi fructe, resurse informaţionale, soluţii de afaceri transfrontaliere, precum şi laboratoare de microbiologie şi analize, dotate la standarde internaţionale, prin intermediul acestuii proiect realizat cu fonduri europene.

Centrul îşi desfăşoară activitatea în baza unui parteneriat dintre două asociaţii profesionale de viti-vinicultură, din Ostrov, judeţul Constanţa, România, şi Silistra, Bulgaria, Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Constanţa, România, Staţiunea Experimentală pentru Cais şi Agricultură Silistra, Bulgaria, şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, România.

Acoperirea geografică a Centrului este zona Ostrov-Silistra, mai precis judeţele: Constanţa, Călăraşi, Teleorman şi Giurgiu, în România, şi districtele: Silistra, Razdrag şi Ruse, în Bulgaria.

Cu toate acestea, Centrul este deschis tuturor solicitărilor şi propunerilor de cooperare din domeniul său de activitate, indiferent de originea lor pe graniţa România – Bulgaria.

Care sunt serviciile Centrului Transfrontalier de Oenologie şi Viticultură “Terasele Dunarii”?

 Toate serviciile centrului au ca scop promovarea şi sprijinirea dezvoltării de afaceri şi relaţii transfrontaliere, acoperind atât servicii integrate de afaceri, cât şi servicii de suport tehnice, gratuite sau contra-cost.

Diversitatea de servicii oferite de centru includ facilitarea participării la evenimente, promovarea şi furnizarea de informaţii, asistenţă si organizarea de acţiuni şi cursuri despre viticultură şi metodele de producţie sustenabile, integrarea aspectelor vitivinicole regionale şi transfrontaliere în strategiile de dezvoltare relevante, utilizarea resurselor locale, precum şi schimburi de bune practici, de experienţă şi iniţiative comune la nivel transfrontalier.

Please enter banners and links.

Next Post

Biblioteca Județeană, din Parcul Central, a fost închisă

joi nov. 19 , 2015
Nefericitul eveniment petrecut, în urmă cu trei săptămâni, în Clubul Colectiv, a declanșat o adevărată campanie de verificare a clădirilor publice, pentru a vedea daca au autorizație privind securitatea la incendiu. Clădirile care nu corespund, din acest punct de vedere, riscă să fie închise, dar și să fie suportate, de către […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!